אל תפספסו את ההצעה הכי משתלמת שלנו!!!
מנוי חופשי לכל הקורסים שלכם
בטח, ספרו לי עוד!
מבוא לרובוטיקה ~~סוגריים2~~חלקי~~סוגריים1~~
מחיר הקורס: ₪149   ₪ 223.5
לרכישת הקורס
כולל:
92 שעות

תלמידים יקרים! 
לתשומת ליבכם - הקורס המוצע הינו חלקי וכולל נושאים העוסקים במעגלים חשמליים ואלקטרוניקה ספרתית בלבד. 

תוכן הקורס
3 לחץ על העגלה להוספת התוכן המבוקש
  • פרק 1 - מעגלים חשמליים - יסודות המעגל החשמלי
    מעגל מקובץ, אות זרם ואות מתח, כיווני ייחוס בסימונים, סוגי חיבורים של אלמנטים - טורי ומקבילי, חוק אוהם, הנגד כרכיב חשמלי, התנגדות ומוליכות, רכיבים ריאקטיביים קבל וסליל, רכיבים ליניאריים ולא ליניאריים, רכיבים התלויים בזמן ובלתי תלויים בזמן, קשר בין מתח וזרם בקבל ובסליל, הספקים של רכיבים פאסיביים ואנרגיה, מקורות אנרגיה אידיאליים ומעשיים, בלתי תלויים ותלויים, חוקי קירכהוף, הספק ונצילות.

  • פרק 2 - מעגלים חשמליים - שיטות יסודיות בניתוח מעגלים
    חיבור נגדים בטור ובמקביל, מחלק מתח, מחלק זרם, המרת כוכב-משולש (המרת פאי-טי), גשר ויטסטון.

  • פרק 3 - מעגלים חשמליים - משפטי הרשת
    המרת מקורות, מתחי צמתים, נוסחת מילמן, זרמי חוגים, מאזן הספקים, סופרפוזיציה, שקול תבנין ונורטון.

  • פרק 4 - מעגלים חשמליים - מבוא לרכיבים ריאקטיביים - הקבל והסליל
    הקבל, חיבור קבלים בטור ובמקביל, טעינה ופריקה של קבל, רציפות המתח על פני קבל, שיקולי הספק ואנרגיה בקבל. הסליל, חיבור סלילים בטור ובמקביל, טעינה ופריקה של סליל, רציפות זרם בסליל, שיקולי הספק ואנרגיה בסליל. משוואת הדפקים.

  • פרק 5 - מעגלים חשמליים - מעגלי זרם חילופין ומעגלי תהודה
    הגדרת מעגל זרם חילופין, ייצוג פאזורי של אות ותכונות הפאזורים, עכבה (אימפדנס) ומתירות (אדמיטנס), ניתוח מעגלי AC עם משפטי הרשת, הספק רגעי הספק ממוצע והספק מרוכב, משולש הספקים, ערך יעיל (RMS) של אות, גורם ההספק, אנרגיות במעגלי AC, מעגלי תהודה טוריים ומקביליים, הגדרות שונות של תהודה, גורם הטיב (Q-factor), פונקצית תמסורת של מעגל תהודה.

  • פרק 6 - מעגלים חשמליים - רשתות תלת פאזיות
    רשתות תלת פאזיות מאוזנות. עומס תלת פאזי. תצורת כוכב ותצורת משולש. הספקים ברשת תלת פאזית.

  • פרק 7 - מעגלים חשמליים - דיודות
    התקנים לא ליניאריים, צומת PN והדיודה האידיאלית, דיודה לא אידיאלית ו-3 מודלים של דיודה, דיודה מעשית, נקודת עבודה של דיודה ב-DC וב-AC, דיודת זנר, ניתוח מעגלים לוגים עם דיודות.

  • פרק 8 - מעגלים חשמליים - הטרנזיסטור הביפולרי (BJT - Bipolar Junction Transistor)
    טרנזיסטור NPN, טרנזיסטור PNP, מצבי פעולה של טרנזיסטור, אופיין של טרנזיסטור, תצורות חיבור של טרנזיסטור CE, CB, CC. צמד דרלינגטון. נקודת עבודה של טרנזיסטור, מודל אות גדול ומודל אות קטן, מטריצה היברידית, פרמטרי H של טרנזיסטור במודל אות קטן. מודל פאי (Hybrid-Pi Model), ניתוח אות קטן.

  • פרק 9 - מערכות ספרתיות - ייצוג מספרים
    הפרק עוסק בייצוג מספרים עשרוניים ובינארים, 4 פעולות אריתמטיות עם מספרים בינאריים חיוביים, המספרים המשלימים וביצוע פעולות עם מספרים בינאריים מכוונים. נושאים נוספים בפרק לפי דרישה הם: קודים בינאריים שונים (קוד BCD, קוד GRAY, קודים משלימים, קודים ממושקלים, קודים ליניארים - המינג, אופן הכתיבה של קוד במשרד ובמקלט ויכולת גילוי ותיקון שגיאות) וייצוג מספרים בשיטת הנקודה הצפה (בפורמט IEEE754).

  • פרק 10 - מערכות ספרתיות - אלגברה בוליאנית ופונקציות בוליאניות
    הפרק עוסק בתיאור האלגברה הבוליאנית, הגדרות משפטים והוכחות. לאחר מכן יוצג תיאור מקיף של לוגיקה בינארית, שערים לוגיים ופונקציות בוליאניות - כתיבתן, פישוטים בסיסים תוך שימוש בתכונות והמשפטים הבוליאניות, ומימושים לוגים שונים.

  • פרק 11 - מערכות ספרתיות - צמצומים ומימושים של פונקציות בוליאניות
    בפרק זה נעסוק בטכניקות לפישוט וצמצום פונקציות בוליאניות כגון שיטת המפה ושיטת QM. בנוסף נלמד כיצד לממש פונקציות שונות לפי תכונותיהן באמצעות שערי NOR, NAND ו-XOR.

  • פרק 12 - מערכות ספרתיות - לוגיקה צירופית - פרק העשרה
    הפרק עוסק בתכנון וניתוח של מעגלים צירופיים. נלמדים הבלוקים: מחבר חלקי ומלק (Full Adder, Half Adder), מחסר חלקי ומלא (Full Subtractor, Half Subtractor), משווה גודל (Magnitude Comparator), מפענח (Decoder), מקודד (Encoder), בורר (MUX) ומפלג (DMUX).

  • פרק 13 - מערכות ספרתיות - מבוא ללוגיקה סדרתית ויחידות זכרון
    מודל כללי של מערכת סדרתית, הגדרות: מצב נוכחי (Present State), מצב הבא (Next State), משוואות המצב הבא, משוואות מוצא, משוואות עירור, סוגים של מעגלים סדרתיים - סינכרוני ואסינכרוני, רכיבי זיכרון (Flip-Flops, Latches). רכיבים: D-Latch, SR-Latch. רכיבים: SR-FF, D-FF, T-FF, JK-FF. הגדרת שאלות אנליזה וסינתזה, דיאגרמת זמנים, שיקולי תזמון: זמן זיהום, זמן התקדמות, זמן ה-Setup, זמן ה-Hold, משטרי פעולה סטטי ודינאמי.

  • פרק 14 - מערכות ספרתיות - אוגרים ומונים
    אוגר מקבילי (Parallel Resister), אוגר הזזה (Shift Register), מונה אדווה (Ripple Counter), מונה סינכרוני (Synchronous Counter), מונה טבעת (Ring Counter), מונה ג'ונסון (Johnson Counter).

  • פרק 15 - אלקטרוניקה ספרתית - אפנון רוחב סרט - PWM
    מושג האפנון במערכות תקשורת. אות PWM - Pulse Width Modulation הגדרה ומושגים. D.C. של אות PWM. זמני פולסים. תדר של אות PWM.

  • פרק 16 - אלקטרוניקה ספרתית - ממירים DAC ו-ADC (שאלות בלבד)

    זמן: 2:11 שעות
  • פרק 17 - אלקטרוניקה ספרתית - מעגלים אל-יציבים (שאלות בלבד)

    זמן: 1:31 שעות
  • פרק 18 - אלקטרוניקה ספרתית - שמיט טריגר (שאלות בלבד)

    זמן: 48 דקות