סדרת רעיונות בנושא בניית אפליציית אנדרואיד מצליחה

״חבר׳ה בניתי אפליקציה״ – איך להפוך רעיון למוצר מצליח

בניגוד ליתר תחומי פיתוח התוכנה, בתחום המובייל מספיק מפתח בודד עם רעיון טוב ונחישות. אז מה זה אומר רעיון טוב, האם זה בהכרח אומר רעיון חדש של אפליקציה שלא היתה קיימת? לא בהכרח! זה שאפליקציה קיימת בשוק לא אומר שהיא נפוצה ומצליחה.

הרבה מאוד אפליקציות נוצרו, חלקם טובות מאוד אבל עצם העובדה, שהם לא הגיעו אליכם, זה אומר שמשהו בדרך שלהם כשל וכאן המקום שלכם לשפר אותם. בין אם זה בממשק משתמש אשר לא היה ידידותי מספיק או בשיווק לא נכון, כאן המקום שלכם להיכנס ולתת את הפתרון שלכם, להציע מוצר ידידותי יותר, לפנות לכתבים שונים לספר להם עליו ולבקש מהם (מבלי להתבייש) שיכתבו עליו אם הוא מעניין אותם.

 

הרבה מהכתבים מחפשים רעיונות ומוצרים חדשים וכמובן אפליקציות חדשות אז אל תהססו לקדם את המוצרים שפיתחתם, למצוא כתב טכנולוגי בכל האתרים המובילים. למצוא כתב שמסקר אפליקציות חדשות ולספר לו על המוצר שלכם. אין בזה כל רע וזה מה שיקדם אתכם קדימה, שימו לב כמה כתבות יש גם  ב ynetã גם ב geektimeã ובאתרים אחרים אשר כותבים מדי שבוע על אפליקציות ישראליות, אנחנו אוהבים לפרגן למוח היהודי. יש כמובן גם קבוצות רבות בפייסבוק אשרר עוסקות בפיתוח ישראלי ושם תוכלו לכתוב על האפליקציות שלכם ולעורר שיח עליהם, לקבל ביקורת ולשמוע מה יש למפתחים אחרים להציע ולשפר.

 

אל תפחדו לקבל ביקורת, המשתמש הישראלי הוא ביקורתי מאוד וזה פועל לטובתכם. תיצרו ״צור קשר״ בתוך האפליקציה, תקראו בעיון את כל מה שיש למשתמשים לכם להגיד ולהציע ואם ההצעה חוזרת יש בה תוכן ממשי לשיפור. אם מדווחים לכם המשתמשים על באגים אל תהססו אפילו לקבוע איתם מפגש להריץ את האפליקציה על הטלפון שלהם ולמצוא את הבאג (אתם הרי מפתחים עצמאיים ואין לכם את כל מלאי המכשירים הקיים וזה לגיטימי), הם מבחינתם ישמחו להיפגש עם מפתח האפליקציה ויראו בכך שרות מצוין, תאמינו לי שם יספרו על המוצר לכל חבריהם.

נניח שעוררתם מודעות, ברגע שהצלחתם לעשות זאת האפליקציה שלכם תופיע במדרגי החנות ובחיפושים ושם כבר יראו אותם הרבה מאוד משתמשים אחרים שלא קראו את הכתבה ויורידו אותה מכאן היא תעבור מפה לאוזן אם היא טובה. כמובן שמומלץ גם לעשות כפתור שיתוף (בסמס, במייל וכמובן ב whatsappã) לאפליקציה כדי שהיא תעבור באופן וויראלי. תקפידו טוב לקרוא את הביקורות שכותבים לכם המשתמשים בחנות ואפילו לענות עליהן כי הם מקבלים את התשובה שלכם ולפעמים הם גם משנים את הדירוג לאחר שהתייחסתם לבעיה שלהם ועניתם עליה (אל תהססו לפנות לגוגל אם נתקלתם בביקורת פוגענית והם ידאגו להוריד אותה – הפניה היא מאוד פשוטה מתוך קונסולת המפתחים של גוגל, זו ששילמתם 25 דולר להיות חברים בה כאשר העליתם את האפליקציה הראשונה שלכם).

 

אם כבר ברעיונות עסקינן אז אני רוצה להתייחס בקצרה למשפט שתשמעו הרבה כמפתחי מובייל והוא המשפט ״יש לי רעיון״. אנשים יבואו אליכם לא מעט עם רעיונות מבריקים וירצו שתפתחו להם את הרעיון בחינם ובתמורה יציעו לכם  10% או אפילו 50% ממה שיכול אולי להיות ממנו. אתם צריכים לחשוב מה שווה הרעיון? רעיונות יש על העצים כמו תפוחים, רעיונות הם אידיאה עד שמממשים אותם, הם לא שווים כלום עד שעושים אותם. הרעיון שווה אולי 5% מכל האפליקציה, אז אל תסכימו לעבוד בחינם תמורת אחוז משום דבר. אני לא אומר לכם לא להיות הרפתקנים וללכת על רעיונות טובים אבל תדעו שאתם, המפתחים, עושים את מרבית העבודה ולכם מגיע שכר על עבודתכם. אם אתם מוכנים להמיר חלק משכר באחוזים תעשו זאת אבל אל תעבדו עבור הבטחה בלבד. מה לעשות שרוב המוצרים לא מצליחים, גם אם הם מבוססים על רעיון טוב. זה דבר אחד לקחת סיכון על רעיון שלכם אבל מדוע שתיקחו סיכון מלא על רעיון של מישהו אחר?? אז לסיכום תדעו מה אתם שווים ותבקשו שכר על עבודתכם.

כל הזכויות שמורות לערן קצב ©

להתחלת לימוד

המלצות מפייסבוק


שיעורי ניסיון בחינם

שיעורי ניסיון בחינם

בואו להנות עכשיו גם אתם מהיתרונות של הלימודים באינטרנט וצפו בשיעורים חינם במגוון מקצועות כגון: סטטיסטיקה, מתמטיקה, כלכלה, חשבונאות, מימון ועוד...

לצפייה